Clubsandwich met geroosterde kip en gerookte paling

clubsandwich_kip_paling (2K)

  • 2 kippenfilets
  • 2 filets van gerookte paling
  • 50 g mierikswortelpuree
  • 10 g mayonaise
  • 50 g zalmforeleitjes
  • dungesneden zuur roggebrood
  • zwarte peper
  • zout
    • voor de marinade:
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 takje rozemarijn

Snijd de kippenfilets in zeer dunne plakken.
Meng de olijfolie met fijngehakte rozemarijn en wat citroensap.
Marineer de kippenlapjes een kwartiertje in de koelkast.
Rooster vervolgens de kiplapjes op een zeer warm rooster.
Kruid met peper en zout.
Snijd de palingfilet, kippenfilets en het brood in gelijke vormen
Wrijf de mierikswortelpuree door een fijne zeef en meng met de mayonaise.
Toast de sneedjes brood krokant en stapel alles tot een clubsandwich.

Tip

Kip roosteren of grillen geeft steeds wat extra smaak, gebruik wel een warme rooster of grilpan om het mooie ruitjes effect te bekomen.

Bron: KIP lekker

Terug