Cheddar hapjes

cheddar_hapjes (8K)

  • 1 stokbrood (krokant) in blokjes ongeveer 2 cm gesneden
  • 50 g roomboter
  • 3 teentjes knoflook (of 6 teentjes geroosterde knoflook), geperst
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1½ theel. Dijon mosterd
  • 220 g roomkaas
  • 350 g geraspte Cheddar kaas
    (je kan andere kaas nemen, maar dan noemt het geen cheddarhapje meer natuurlijk)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eitwitten, stijfgeklopt

Verhit de boter in een koekepan op middelmatig vuur.
Doe de sjalot en knoflook er in en laat glazig worden.
Voeg de Dijon mosterd bij en roer om alles te mengen.
Zet het vuur op laag.
Voeg de roomkaas toe en roer tot deze gesmolten is.
Voeg de gerspte cheddar te en roer tot deze gesmolten is.
Zet het vuur uit.
Voeg zout & peper toe
Roer voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten toe.
Voorzie een nonstick bakmat of een stuk boterpapier.
Doe een vijftal brooddobbelsteentjes in de pot en zorg dat elk stukje brood volledig omringt is door kaasmengsel.
Leg ze op de bakmat.
Steek deze mat in de diepvrieze voor ongeveer 20 minuten.
Schud alle stukjes in een afsluitbare diepvrieszak en bewaar ind e diepvriezer tot je ze nodig hebt.
Als je ze wil klaarmaken, verwarm de oven voor op 200 °C
LEg de hapjes op een nonstick bakmat o feen stuk boterpapier en bak geduren 10 minuten of tot ze goudbruin zie.
Serveer onmiddellijk of op kamertemperatuur.

Bron: De Pioneer Woman
Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug