Carpaccio van Belgisch Wit Blauw rundvlees met Bouquet des Moines

  • 300 g extra fijne sneden Wit Blauw rundvlees
  • 220 g Bouquet des Moines
  • 1 dl klopkiare room
  • ½ citroensap
  • 8 witte champignons
  • verse kruiden (biesiook, dragon, basilicum)
  • zout
  • zwarte peper

Bereid de borden bedekt met fijne sneden rauw rundvlees op voorhand.
Dek toe met een versfo!ie en plaats in de koelkast.
Vermeng zout, peper en enkele citroendruppels met de room.
Met behulp van een penseeltje de saus over het vlees verdelen.
Bestrooi met stukjes Bouquet des Moines en fijngehakte verse kruiden.
Garneer met fijne champignonsschijfjes en het geheel op smaak brengen met peper.
Vergezel bijvoorbeeld met lauw stokbrood.

Opmerking
Bouquet des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu. zachte witschimmelkaas met zachte en fijne smaak.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug