Carbonaraontbijt

Carbonaraontbijt

voor 4 - 6 porties

  • 1 eetl. geraspte sinaasappelzeste
  • 60 g platte peterseliebladeren, fijngehakt
  • 60 g verse broodkruimels
  • 1 eetl. zout
  • 200 g gedroogde linguine, bij voorkeur volkoren
  • 2 theel. olijfolie
  • 200 g ontbijtworst, ontveld
  • 2 lente-uitjes, dun gesneden
  • 4 grote eieren
  • 100 g Pecorino Romano kaas, fijn geraspt
  • 1 theel. vers gemalen zwarte peper

Meng de sinaasappelzeste, peterselie en broodkruimels in een kleine kom en zet het opzij.
Voeg 2 liter water, zout en de linguine toe in een grote sautépan.
Doe het deksel op de pan en kook op middelmatige hitte.
Verlaag de hitte naar laag en kook 4 minuten, of tot de pasta al dente is.
Terwijl de pasta kookt, verhit de olijfolie in een koekenpan, bij voorkeur van gietijzer, op middelmatige hitte totdat het begint te schitteren.
Voeg de worst toe, breek het in stukken met een lepel en bruin het.
Voeg de lente-ui toe en kook voor een paar minuten tot het geurig ruikt.
Terwijl de pasta en worst koken, klop de eieren, kaas en peper samen.
Giet de pasta af, bewaar zo’n 8 cl pastawater.
Voeg de pasta toe aan het worstmengsel, schud alles goed door elkaar.
Neem het van het vuur, voeg het eiermengsel toe en schud nog wat meer, voeg wat pastawater toe om de saus los te maken.
Serveer onmiddellijk met een royale hoeveelheid van het peterseliemengsel.

Foto: Melina Hammer
Bron: Kim Severson
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug