Cannellóni van rosbief met aardappeltjes en zoetzure rode koolsalade

cannelloni_rosbief (2K)

  • 16 krielaardappelen
  • 200 g rosbief
  • 1 geperst teentje look
  • 1 eetl. fijne suiker
  • 3 eetl. rijstazijn
  • 1 eetl. vissaus
  • 2 eetl. citroensap
  • ½ rode kool
  • 1 rode ui
  • 1 eetl. boter of olijfolie

Schil de krieltjes en kook ze prikgaar in gezouten water.
Snijd de rodekool fijn en verwijder de kern.
Versnijd de ui in dunne schijven.
Meng de look met de suiker, het citroensap, de rijstazijn en de vissaus.
Doe er de rodekool en de ui bij en laat alles gedurende 1 uur marineren.
Wrijf de rosbief in met olijfolie en schroei dicht in een zeer hete pan.
Haal de rosbief uit de pan en laat hem rusten onder een stukje aluminiumfolie.
Bak de gekookte krieltjes goudbruin in wat olijfolie. Snijd de rosbief in dunne plakjes en pak er elk krieltje mee in.
Serveer de aardappelpakjes met de rode koolsalade.

Tip

Naast rijstazijn kan je elke andere azijnsoort gebruiken naargelang je eigen smaak.
Je kan ook gemarineerde rosbief kopen bij je slager.

Bron: Patapas

Terug