Pittige burgers met tomatenrelish

Pittige burgers met tomatenrelish

voor 2 personen

  • 2 rode uien
  • 1 Spaanse peper
  • 4 takjes koriander
  • 200 g mager rundergehakt
  • 400 g rijpe tomaten
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 4 volkoren broodjes
  • slabladen

Pel de uien.
Snijd een halve ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen.
Maak het pepertje schoon en snijd de de helft heel fijn en de andere helft in fijne ringen.
Was de koriander en hak de takjes klein.
Meng het gehakt met de fijngesneden ui, de koriander en het fijngesneden pepertje.
Vorm er 4 burgers van en laat ze afgedekt 20 minuten in de koelkast opstijven.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de ui glazig.
Bak de blokjes tomaat en de rest van het pepertje enkele minuten mee.
Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met de azijn.
Laat de relish afkoelen.
Verwarm de grillpan en bak hierop de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
Was de slabladen en dep ze droog.
Beleg de broodjes met sla, een burger en wat tomatenrelish.
Geef de rest van de relish erbij.

Spaanse peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug