Burgers met mosterdsaus

burgers_mosterdsaus (2K)

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ei + 1 eiwit
  • 1 eetl. paneermeel
  • boter of olie
  • 2 theel. gehakte verse salie
  • peper
  • zout
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • ½ dl room
  • 1 eetl. scherpe mosterd

Kneed het ei en de salie door het gehakt, kruid eventueel bij met peper en zout.
Verdeel in vier porties en maak er vrij platte burgers van.
Wentel ze door het losgeroerde eiwit en daarna door het paneermeel.
Bak de burgers aan beide kanten 3 à 4 minuten, in boter of olie, in de koekenpan.
Breng in een pannetje 4dl water aan de kook met het Knorr Bouillonketeltje Groenten.
Laat 2 minuten stevig doorkoken.
Doe er de room bij.
Laat nog 1 minuut inkoken.
Roer, van het vuur af, de mosterd door de saus.
Breng ze verder op smaak met peper en zout.
Lepel de hete saus over de burgers.
Serveer meteen.
Lekker met een fisse groene salade en frietjes.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug