Burger met zoete aardappel, spitskool en chimichurri

Burger met zoete aardappel, spitskool en chimichurri

  • 1 grote ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. oregano
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 à 2 eetl. rodewijnazijn
  • 150 g mager rundergehakt
  • 500 g zoete aardappel
  • 500 g gesneden spitskool
  • kaneel

Maak de ui, de peterselie, de peper en de knoflook schoon.
Pureer dit met de oregano, 1 eetlepel water en de olie met een staafmixer heel fijn.
Maak het mengsel van de chimichurri op smaak met azijn.
Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
Maak het gehakt met 1 eetlepel van het mengsel aan.
Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
Kook de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Gril de burgers in een hete grillpan of in een koekenpan met een anti aanbakbodem in 8 minuten gaar en bruin.
Geef de chimichurri erbij.
Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.

Spitskool over?

Bron: Voedingscentrum

Terug