Vegetarische burger met tomatensalsa

voor 2 personen

  • 2 vleestomaten
  • ½ rode ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • citroensap
  • 2 vegetarische hamburgers
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de ui en de knoflook klein.
Was de peper en verwijder de pitjes.
Snijd de peper in smalle reepjes.
Was de koriander en knip het kruid klein.
Meng alles door elkaar en voeg wat citroensap toe.
Laat de salsa 20 minuten op een koele plaats staan om de smaken te laten intrekken.
Bak de burgers in de hete margarine, in een grillpan of op de barbecue in ca. 10 - 14 minuten gaar en bruin.
Geef de salsa bij de burger.

Menusuggestie
Lekker met witlofsalade en volkorenbroodjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug