Vegetarische burger met kriekensaus

voor 2 personen

  • ½ potje kersen zonder pit
  • 1 sjalot
  • 1½ dl kriekenbier
  • 1 theel. mosterd
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 theel. bloem
  • 2 eetl. zure room

Pureer de kersen zonder vocht in de keukenmachine of met de staafmixer en doe dit in een pan.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Voeg het kriekenbier, de sjalot, de mosterd en wat peper toe aan de kersen en laat dit ±⅓ inkoken.
Bak de burgers in de hete margarine bruin.
Meng de bloem met de zure room en voeg dit al roerend bij de saus.
Warm het geheel goed door.
Schenk de saus over de burgers.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en röstirondjes uit de oven.

Bron: Voedingscentrum

Terug