Burger met groente en yoghurtdip

voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 dl magere yoghurt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g wortelreepjes (zakje)
  • 1 klein zakje sla
  • stukje ui
  • 2 eetl. hot ketchup
  • 200 g mager rundergehakt
  • 4 volkorenbolletjes

Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
Pers er een half teentje knoflook boven uit.
Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn.
Meng dit met de hotketchup, peper en een beetje zout door het gehakt.
Vorm er 4 burgers van.
Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger.
Geef de rest van de groente en de yoghurtdip er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug