Bruschetta met tomaat en ansjovis

voor 8 personen

  • 8 kleine pruimtomaten
  • 7 eetl. olijfolie
  • 8 sneetjes baguette van 2½ cm
  • 9 grote tenen knoflook
  • 10 eetl. tapenade of zwarte-olijvenpasta
  • 8 grote basilicumblaadjes
  • 16 ansjovisfilets, vers of uit blik
  • versgemalen zwarte peper en olijfolie,
    om mee te besprenkelen

Halveer de tomaten, bestrijk ze met wat olie en gril 5 - 6 minuten direct op halfhoog vuur tot ze zijn geblakerd.
Zet ze daarna apart.
Gril het brood 2 - 3 minuten direct op halfhoog vuur tot het geroosterd is, draai het een keer om.
Haal het van de grill.
Wrijf de bruschetta's in met de tenen knoflook.
Verdeel de tapenade erover en leg er 2 halve tomaten op, een basilicumblad en 2 ansjovisfilets op.
Breng op smaak met de peper.
Besprenkel met wat olijfolie.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug