Bruschetta met zoete geitenkaas

  • 1 stokbrood
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 eetl. perzik-rooibosjam (of abrikozenjam)
  • avocado-olie (of olijfolie)
  • verse tijm
  • grof zeezout
  • peper uit de molen

Meng de kaas, de jam, de tijm en de olie tot een zachte crème.
Gebruik een kleine of een flinke scheut olie, afhankelijk van de soort geitenkaas om het geheel smeuïg te maken.
Snijd het stokbrood schuin in plakken van anderhalve centimeter dikte, bestrijk ze met olie en rooster ze op een grillplaat (onder de grill in de oven gaat dit ook goed: de grill voorverwarmen op de hoogste stand en het brood zo hoog mogelijk in de oven roosteren).
Bestrijk de warme bruschetta's met de zoete geitenkaas en bestrooi deze met peper, zout en verse tijm.

Bron: Onno Kleyn

Terug