Bruschetta met gegrilde courgette

Bruschetta met gegrilde courgette

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 bruin pistoletje of 2 bruine boterhammen
  • ⅓ courgette
  • 1 plakje 30+ kaas, oud
  • tijm

Pel de knoflook en snijd het teentje in een paar stukjes.
Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren.
Snijd het pistoletje in de lengte in 4 plakken.
Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan lichtbruin.
Was het stuk courgette en schaaf het in dunne plakken.
Schep de rest van de knoflookolie door de courgette.
Gril de courgette in de grillpan lichtbruin.
Snijd de kaas in reepjes.
Beleg het brood met een reepje kaas en de courgette en strooi er wat tijm over.

Courgette over?

Bron: Voedingscentrum

Terug