Bruinbroodcroutons met crème van gerookte forel en mierikswortel

bruinbroodcroutons (3K)
voor 15 stuks
  • 5 bruine boterhammen
  • olijfolie
  • 100 g gerookte forel
  • 17½ cl slagroom
  • 4 theel. mierikswortel (of meer naar smaak)
  • zout
  • bieslook, fijngehakt

Steek met een borrelglaasje, of iets anders ronds, uit elke boterham 3 rondjes.
Bestrijk deze rondjes aan beide zijden met olijfolie en grill ze in een grillpan of onder de grill in de oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
Sla in een kom (met een mixer of met een garde) de slagroom stijf met de mierikswortel.
Maak in een keukenmachine de forel heel fijn.
Roer met een pollepel de forel door de room, zodat het goed gemengd is.
Proef! Voeg naar smaak wat zout toe en eventueel nog wat mierikswortel.
Besmeer de croutons met lekker veel forelcreme, als je het heel netjes wilt doen kun je het ook opspuiten met een spuitzak, en garneer met de bieslook.
Niet te lang laten staan, omdat anders de croutons zacht worden (maar zelfs dan zijn ze nog lekker!)
De creme kun je eventueel nog een dag in de koelkast bewaren.

Opmerking
Je kunt dit ook serveren op schijfjes komkommer, of op een toastje. Neem gewoon wat je lekker lijkt of wat je toevallig in huis hebt.

Bron: Bourgondië

Terug