Broodjes met rauwkost

voor 2 personen

  • 2 vleestomaten
  • 1 (rode) ui
  • 2 vegetarische schnitzels
  • 1 eetl. olie
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 - 6 bolletjes bruine broodjes
  • rucolasla
  • stuk komkommer
  • radijs

Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de schnitzels in repen.
Fruit de ui in de olie glazig.
Bak de reepjes schnitzel kort mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en smoor het geheel 5 minuten.
Laat het mengsel afkoelen en maak op smaak met peper, een beetje zout en de kleingesneden basilicum.
Beleg de broodjes dik met rucola, plakken komkommer, plakjes radijs en schep het mengsel erop.

Menusuggestie
Lekker met vooraf champignonsoep.

Bron: Voedingscentrum

Terug