Broodje met tortilla van pijnboompitten en spinazie

  • 4 broodjes met maanzaad
  • 4 eieren
  • 400 g verse spinazie
  • 1 versnipperd teentje knoflook
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Rooster de pijnboompitten in een kleine pan en zet even opzij.
Was de spinazie.
Verhit de olijfolie en de knoflook in een pan en bak de spinazie tot die krimpt.
Klop de eieren los in een kom, samen met de peper en het zout.
Giet het mengsel gelijkmatig over de spinazie en laat het geheel 5 minuten op een laag vuurtje stollen.
Draai de tortilla om met behulp van een deksel en laat nog 5 minuten bakken.
Leg de tortilla voorzichtig op een bord en snijd hem in rondjes, zo groot als het broodje.
Beleg de gehalveerde broodjes met de warme of koude tortilla en werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Bron: Lekker van bij ons
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug