Broodje niçoise met kaas en gedroogde ham

broodje_nicoise_kaas (1K)

  • 4 bruine ovenbolletjes
  • 2 plakjes Postel oud
  • 4 plakjes gedroogde Meesterlyck ham
  • 200 g fijne boontjes
  • ½ venkel
  • 2 takjes bleekselder
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • 8 halfgedroogde tomaatjes
  • 100 g gemarineerde ansjovis
  • 1 citroen
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Kook de boontjes gaar in kokend gezouten water en verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water om de mooie kleur te bewaren.
Snijd de venkel en de selder flinterdun.
Snijd de olijven en de ansjovis fijn en de tomaten in reepjes.
Doe dit alles bij de boontjes.
Breng op smaak met peper, zout, de gesnipperde basilicum en het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie.
Snijd de bolletjes doormidden.
Schep er de niçoise op en werk af met gedroogde ham en kaas.

Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug