Broodje kip

broodje_kip (2K)

  • 1 Turks brood
  • 4 kipfilets, in reepjes
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 1 kleine komkommer, in flinterdunne plakjes
  • 4 kleine tomaten, in plakjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. room
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • peper
  • zout

Bak de kipreepjes in 4 à 5 minuten gaar en goudbruin in de hete olie.
Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
Doe er de uiringen bij.
Roerbak nog een paar minuten.
Verdeel het brood in 4 punten.
Zet het 5 minuten in de oven op 200 °C.
Klop de room lobbig en meng met de yoghurt en de oregano.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Snij de broodpunten open.
Bestrijk de onderste helft met wat dressing.
Vul met kipreepjes en groenten.
Serveer meteen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug