Broodje hummus, wortel en rettich

Broodje hummus, wortel en rettich

  • 1 klein blikje kikkererwten, uitlekgewicht ca. 100 g
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. gemalen komijn, jintan
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ citroen
  • peper
  • 1 kleine winterwortel
  • stuk rettich
  • 2 volkoren broodjes

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Roer er de gemalen komijn, de olijfolie, een kneepje citroensap en wat peper door.
Verdun hem met water als de massa te compact is.
Maak de wortel en het stuk rettich schoon en rasp beiden grof.
Besmeer de broodjes met de hummus en schep er wat geraspte groente over.

Rettich over?

Bron: Voedingscentrum

Terug