Broodje hummus met rode bietjes en rucola

Broodje hummus met rode bietjes en rucola

voor 2 personen

  • 1 klein blikje kikkererwten, uitlekgewicht ca. 100 g
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. gemalen komijn
  • 1 eetl. tahin, sesampasta
  • 3 eetl. olijfolie
  • een eetl. citroensap
  • peper
  • 1 gaar bietje
  • handje rucola
  • 2 volkorenbroodjes

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze af.
Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Roer er de gemalen komijn, tahin, olie, citroensap en wat peper door.
Schil het bietje en rasp het grof.
Snijd de broodjes open.
Besmeer ze met de hummus en verdeel er de geraspte biet en de rucola over.

Rucola over?

Bron: Voedingscentrum

Terug