Broodje bloemkool of broccoli

  • bloemkooltje of broccoliroosjes
  • broodmix deeg of ronde broodjes
  • rucola
  • rode kropsla of bietensla
  • tuinkers
  • bieslook of Chinese bieslook
  • pittige mosterd
  • yoghurt
  • mosterd
  • citroenmayonaise
  • zeezout

Neem een klein bloemkooltje of een aantal broccoliroosjes. kook ze gaar.
Bak zelf ronde broodjes van broodmix deeg.
Ondertussen is de bloemkool afgekoeld.
Pluk een klein aantal verse blaadjes rucola, rode kropsla of bietensla en tuinkers, een toefje bieslook / Chinese bieslook.
Neem een halve eetlepel pittige mosterd.
Neem twee eetlepels boerenyoghurt en als laatste een eetlepel zelfgemaakte citroenmayonaise.
Snijdt de bieslook, chinese bieslook fijn en meng dit door de yoghurt, de mosterd en de mayonaise.
Breng het sausje op smaak met zeezout.
Beleg je verse broodje met rucola, sla en tuinkers.
Plet het bloemkooltje en verdeel het over de met sla belegde broodjes.
Giet hier het sausje over je bloemkool en klap je broodje dicht en smullen maar.

Bron: Wieringer Akker

Terug