Brietaart met noten

brietaart

  • 4 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
  • 250 g kwark
  • 250 g bloem
  • 1 eetl. paneermeel
  • 400 g bloemkool
  • 3 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1½ dl slagroom
  • 125 g ongezouten cashewnoten
  • 250 g brie
  • 1 springvorm, pizza- of taartvorm Ø 26 cm

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng de olie door de kwark.
Voeg de bloem en een snufje zout toe.
Kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van halve cm dik.
Vet de taartvorm licht in.
Leg de deeglap in de vorm.
Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Strooi er paneermeel over.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Kook deze 4 minuten en spoel er daarna koud water over.
Klop de eieren los met peper, zout en slagroom.
Hak de noten grof en snijd de brie in dunne plakjes.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de deegbodem, leg de plakjes brie erop en strooi de noten erover.
Giet het ei-roommengsel erop.
Bak de taart gaar en goudbruin in het midden van de oven in 35 - 40 minuten.

Tips

Bron: Milieudefensie

Terug