Brick van aardappel, tapenade en rucolapesto

Brick van aardappel, tapenade en rucolapesto

  • 4 aardappelen om te koken/stomen, 600 g
  • 2 brickvellen
  • 1 eetl. zwarte tapenade
  • ¼ bosje basilicum
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmezaan
  • 1 eetl. olijfolie

Was de aardappelen en leg ze in een slakom.
Vul de kom voor de helft met water.
Dek de kom af met een folie en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven (op middelmatig vermogen).
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Snijd de brickvellen in tweeën.
Vouw ze toe.
Leg in een hoekje wat aardappelen, een mespuntje zwarte tapenade en enkele basilicumblaadjes.
Vouw toe zoals een loempia.
Herhaal deze stappen 4 keer.
Bak 5 tot 6 minuten in de oven op 180 °C (stand 6).
Maak de pesto door de rucola, Parmezaan en 1 eetlepel olijfolie te mixen.
Dien op met lauwe bricks.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug