Boterham met spread van pompoen

Boterham met spread van pompoen

  • 4 dikke sneden bruin brood
  • 500 g pompoen
  • 4 plakjes boerenhesp
  • 2 eetl. sesampasta
  • 2 teentjes knoflook
  • gehakte peterselie
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • peper & zout

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in grote stukken.
Doe de pompoen in een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over.
Schep goed om en gaar de pompoen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Laat afkoelen.
Mix de pompoen met de sesampasta tot een spread en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Serveer de pompoenspread met vers bruin brood en boerenhesp en werk af met wat gehakte peterselie.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug