Borrelburgers

borrelburgers (2K)

  • 250 g gemengd gehakt
  • 25 g Wijnendale kaas *
  • 10 druppels Worcestershire-saus
  • 6 sneetjes wit brood
  • 50 g boter
  • peper en zout

Het gehakt aanmaken met de kaas, de Worcestershire-saus, peper en zout.
Uitrollen tot een grote worst van ongeveer 4 centimeter diameter.
Het vlees in aluminium of plasticfolie wikkelen en in de koelkast leggen om hard te worden.
De opgesteven worst in plakjes van 1 centimeter dik snijden en bakken op een zacht vuurtje.
Met behulp van een glas uit elk sneetje brood 2 rondjes snijden en aan beide zijden licht beboteren.
Bakken tot goudgele en knapperige toastjes.
Op elk toastje een minihamburger leggen en versieren naar eigen fantasie met peterselie, fijngesneden ui, schijfjes tomaat of spiegeleitjes van kwarteleitjes.

Opmerking

*) Afsmakende natuurkaas met een pikante smaak en een zeer zacht zuivel.
Bereid uit verse koemelk.
Streek van Torhout (Bourgondisch kasteel Wijnendale).

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug