Bonenburgers met muntdip en geroerbakte spinazie

Bonenburgers met muntdip en geroerbakte spinazie

  • 1 grote pot bruine bonen, uitlekgewicht ca. 500 g
  • 1 winterwortel
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 ei
  • 4 eetl. havermout
  • peper, (gerookt) paprikapoeder
  • citroensap
  • 8 blaadjes munt
  • ½ komkommer
  • 5 cl halfvolle yoghurt
  • 600 g spinazie
  • 1 eetl. olie

Spoel de bruine bonen onder koud water en laat ze uitlekken.
Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
Fruit 1 ui en de knoflook zacht in 1 eetl. margarine en laat dit afkoelen.
Prak ¾ van de bruine bonen klein.
Klop het ei los.
Meng door de kleingemaakte bonen de rest van de bonen, de gefruite ui, het losgeklopte ei, 2 lepels geraspte wortel en de havermout.
Maak het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en wat citroensap.
Vorm er 6 burgers van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn.
Was het stuk komkommer en rasp het grof.
Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de komkommer en de munt met wat peper door de yoghurt.
Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
Verwarm 1 eetl. margarine en bak hierin de bonenburgers in ca. 8 minuten heet en bruin.
Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de ui.
Voeg de spinazie en de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente gaar.
Maak op smaak met een kneepje citroen.

Spinazie over?

Bron: Voedingscentrum

Terug