Pittige bonenburgers op een broodje

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetl. olie
  • 1 klein blik kidneybonen (ca. 400 g)
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 klein ei
  • 1 eetle. tomatenpuree
  • 4 halve walnoten
  • sambal
  • 4 volkorenbroodjes

Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Snijd de korsten van het brood.
Pureer de groente met de kidneybonen, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
Voeg op het laatst de walnoten toe.
Maak de puree pittig op smaak met wat sambal.
Vorm er 4 schijven van.
Rooster de burgers in een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten bruin en heet.
Eet de burgers op een volkorenbroodje.

Menusuggestie
Lekker met wortelsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug