Boerenomelet - I

boerenomelet (3K)
voor 2 personen
  • 4 eieren
  • een scheut room
  • 6 tal kerstomaten halveren
  • 6 champignons in schijven
  • 2 stengels ajuinpijpjes grof gesneden
  • 4 sneden gerookt spek
  • 1 pijl witloof grof snijden
  • 1 kleine wortel zeer fijn snijden
  • 1 stuk prei zeer fijn snijden
  • 1 handvol erwten
  • 100 g apéro cheese in stukken gesneden
  • zout
  • een beetje mosterd
  • rozemarijn
  • tijm
  • boter
  • preischeuten

Kluts de eikes met room en kruiden evenzeer de mosterd.
Bak het spek aan in boter en voeg de groenten toe.
Bak deze ook even aan en voeg de eimassa toe en leg de kaas in waaiervorm erop.
Deksel op de pan, laat dit op een zacht vuur gaar worden.
Werk af met preischeuten en serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Boerenomelet - II

boerenomelet (3K)
voor 2 personen
  • 4 eieren
  • 1 middelgrote ui, in fijne ringen
  • 1 dikke vleestomaat, in plakken
  • 50 g champignons, in fijne plakjes
  • 50 g mager spek, in plakjes
  • boter of olie
  • gedroogde rozemarijn
  • peper & zout

Bak het spek knapperig in een likje boter of olie.
Zet even aan de kant en giet het bakvet weg.
Bak de champignons in dezelfde pan in boter of olie en op een hevig vuur, tot al het vocht verdampt is.
Doe er de uiringen bij.
Laat ze kort meebakken.
Leg er de plakjes tomaat bij.
Bak ze een halve minuut aan elke kant.
Klop de eieren los met een mespunt rozemarijn, peper en zout.
Schenk ze in de pan op een middelhoog vuur, tot ze lichtjes gestold zijn.
Schud de pan af en toe om de omelet los te maken.
Leg er het spek erbij en laat nog een minuut op het vuur staan.
Lekker met bruin brood.

Opmerking
Variëren kan met bacon of gerookt spek, met andere groenten (geblancheerde bloemkool of broccoliroosjes, gestoofd witloof...) of met bovenop wat gemalen kaas.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug