Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen

Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen

  • 2 eieren, klein/medium
  • 75 gboekweitmeel
  • 50 gvolkorenmeel
  • ¼ theel. kaneel gemalen
  • ¼ theel. banaan, geprakt
  • zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 25 cl (soja)melk
  • ghee of olie om in te bakken
  • 1 peer, geschild en in partjes
  • 200 g blauwe bessen
  • optioneel: 25 g rozijnen

Klop de eieren met het boekweit- en volkorenmeel, kaneel, banaan, zout, bakpoeder en (soja)melk tot een glad beslag; voeg eventueel rozijnen toe.
Laat 10 minuten rusten.
Verhit de ghee of olie in de koekenpan en bak heel rustig goudbruine pannenkoekjes van het beslag.
Serveer met peer en blauwe bessen.

Tip
Varieer met andere soorten meel zoals teffmeel of amandelmeel en garneer eventueel met ahornsiroop.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug