Boekweitpannenkoekje met vulling

Boekweitpannenkoekje met vulling

  • 2 eieren
  • 70 g boekweitmeel
  • 15 cl water
  • beetje zout
    • om in te bakken
  • kokosolie
  • ghee
  • of roomboter

Doe het boekweitmeel in een bakje en voeg de eieren en het water toe.
Zorg dat het beslag dun is.
Laat even 10 minuten staan, hierdoor breken de pannenkoekjes minder snel.
Verwarm wat olie in een koekenpan.
Giet hier een dun laagje deeg in.
Laat de pannenkoek zachtjes garen zonder deksel op de pan.
Als deze echt droog is, omdraaien en de andere kant bakken.
Beleg de ene helft royaal met vulling naar keuze en klap de andere helft hier deels overheen.

Tips
Enkele suggesties voor de vulling:
Dunne schijfjes appel met rozijntjes, royaal bestrooid met kaneel.
Plakjes banaan met kokosyoghurt, bestrooid met geraspte pure chocola.
Plakjes hardgekookt ei met stukjes avocado en zalm.
Hummus met komkommer en tomaat.
Een restje groente van de vorige dag.

Bron: Ekoplaza

Terug