Boekweitnoedels met tofu & miso-amandelsaus

Boekweitnoedels met tofu & miso-amandelsaus

  • 200 g tofu
  • 150 g shiitakes
  • 100 g boekweit-zoete aardappel noedels
  • 1 paksoi
  • 1 (kleine) broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. amandelschaafsel
  • 2 theel. extra vierge kokosolie
    • voor de miso-amandelsaus
  • 2 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen, het sap
  • ¼ - ½ rode peper
  • 1 eetl. bruine misopasta
  • 1 eetl. tamari
  • 1 eetl. geroosterde amandelpasta
  • 1 theel. geroosterde sesamolie
  • 1 theel. kokosbloesemsuiker
  • stukje gember, ter grootte van een duim

Snijd de broccoli in roosjes, de paksoi in reepjes en de shiitakes in plakjes
Laat de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes
Maak de dressing door alle ingrediënten in een blender (of het aanzetstuk van een staafmixer) en 2 eetlepels water te combineren en te mixen totdat er een romige dressing is ontstaan.
Proef en voeg eventueel nog wat kruiden naar wens toe.
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Vang, wanneer ze gaar zijn, 1 klein kopje van het kookwater op en spoel de noedels vervolgens af met koud water.
Verwarm een (droge) pan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin; zet dit apart tot later.
Doe nu 1 theelepel kokosolie in de koekenpan en bak hier de tofu goudbruin en gaar in, zet de tofu even aan de kant tot later.
Wok vervolgens de broccoli en shiitakes in 1 theelepel kokosolie totdat de broccoli beetgaar is en de shiitakes goudbruin zijn.
Pers dan het teentje knoflook er boven uit en voeg de reepjes paksoi toe.
Roerbak totdat de paksoi een beetje geslonken is en draai dan het vuur uit.
Voeg dan de miso-amandelsaus, het kopje kookwater, de tofublokjes en de noedels aan de groenten toe en mix alles goed door elkaar.
Verwarm desgewenst nog even.
Garneer de noedels met de geschaafde amandelen en serveer er partjes limoen bij.

Tips
Behoefte aan extra eiwitten? Ook lekker met een gekookt eitje erbij.
Notenvrij? Gebruik dan tahin in plaats van amandelpasta en kokoschips in plaats van amandelschaafsel.

Bron: Ekoplaza

Terug