Boekweit banaan-pannenkoekjes

Boekweit banaan-pannenkoekjes

voor 2 à 3 personen

  • 100 g lichte speltbloem
  • 50 g boekweitbloem
  • 1 eetl. kokosbloesemsuiker, of iets anders zoets
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 25 g boter, gesmolten
  • 1 ei, geklutst
  • 2 bananen, fijngeprakt
  • 12½ cl amandelmelk
  • een beetje extra boter, kokos- of olijfolie om in te bakken
  •  
    • voor de garnering
  • een paar geroosterde pecan- of walnoten
  • kokosbloesemnectar, honing, ahornsiroop, enz.

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Roer in een maatbeker de gesmolten boter, het ei, de amandelmelk en de geprakte bananen goed door elkaar.
Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles kort en krachtig door elkaar.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep per pannenkoekje een flinke eetlepel beslag in de pan.
Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Serveer de pannenkoekjes warm met geroosterde noten en wat nectar, honing of siroop.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug