BLT vega

BLT vega

voor 2 personen

  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. maple syrup
  • tabasco
  • peper & zout
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 4 boterhammen
  • 1 grote tomaat
  • 1 kropsla
  • 2 eetl. mayonnaise
  • 2 portabella's

Snijd de portabella in dunne plakken.
Hoe dunner, hoe knapperiger je portabella bacon wordt.
Mix de sojasaus en maple syrup met de portabella's en breng op smaak met peper en zout en tabasco.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden.
Bak de portabella aan beide zijden 1 à 2 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen op een keukenpapier.
Besmeer de boterhammen met de mayonnaise en beleg het broodje met sla en in plakken gesneden tomaat.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Leg hierop de portabella bacon en top af met de tweede boterham.
Snijd de belegde boterhammen doormidden en stapel ze op elkaar voor het serveren.
Zet ze eventueel vast met een satéprikker.

Portabella over?

Bron: Verse oogst

Terug