Bloedworst met aardappel en knolselder

Bloedworst met aardappel en knolselder

  • 3 grote, bloemige aardappelen
  • 2 bloedworsten
  • ⅙ knolselder
  • 50 g boter
  • 1 dl rundsbouillon
  • zout

Snijd de geschilde aardappelen in plakken van 1½ cm en, haal er cirkels van ongeveer 4  cm uit.
Doe hetzelfde met de knolselder.
Pocheer de aardappel en knolselder afzonderlijk in water met een snuifje zout, bouillon en ⅓ van de boter, haal uit het vocht en kook de jus in tot er enkele eetlepels resten.
Snijd de bloedworst in plakken en bak in de resterende boter.
'Lak' de knolselder en aardappel met de jus.
Prik de aardappel, worst en knolselder op een prikker en serveer als hapje.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug