Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling

Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling

voor 10 stuks

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 125 g geitenkaas
  • snuf tijm
  • 175 g pompoen
  • olie
  • peper & zout
  • 2 eetl. pecannootjes
  • 1 ei
  • bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven op 200 ┬░C.
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olie, peper en zout.
Rooster deze 15 minuten in de oven.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien.
Snijd de vellen bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan.
Leg 1 helft op de bakplaat met bakpapier en beleg met wat pompoen, geitenkaas en pecannootjes.
Bestrooi met een snufje tijm.
Snijd een paar gleufjes in de andere helft bladerdeeg en dek de belegde plak hiermee af.

Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling
Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling
Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling

Druk de zijkanten heel goed op elkaar met een vork.
Herhaal dit met alle plakken en ingredi├źnten.
Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van de bladerdeegbroodjes.
Bak ze in 25 minuten krokant en gaar.
Je kunt ze 1 dag bewaren in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.
Verwarm ze voor het eten nog eventjes in de oven.
Het aller lekkerste zijn ze op het moment zelf.

Bron: Leuke recepten

Terug