Bietjesburger

Bietjesburger

  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g havermout
  • 1 à 2 theel. gemalen koriander
  • 200 g fetakaas
  • 1 ui
  • 2 eetl. olie
  • 4 eieren
  • 400 g voorgekookte bietjes

Snijd de voorgekookte bieten iets fijner, doe ze samen met de in stukken gesneden ui, knoflook, olijfolie in een blender of keukenmachine.
Pureer het geheel eerst grof, voeg dan de eieren, havermout en koriander toe en kneed het goed door.
Verkruimel de feta, voeg deze toe aan het bietenmengsel en maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper en wat zout.
Kneed het nogmaals door en laat het dan 15 minuten rusten voordat je er burgers van vormt.
Bak de bieten burgers op een ingevette aluminium schaal op de hete BBQ om en om ‘bruin’, gaar zijn ze al.

Tips
Blijft het mengsel té nat voeg dan wat havermout toe.
Is het echt te koud of nat om naar buiten te gaan? Dan kun je de burgers ook gewoon in de pan bakken.

Bron: Verse oogst

Terug