Beefburgers van de grill met ananas en tomaten-koriander olie

beefburger (5K)

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 - 3 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 1 theel. mosterd
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 4 plakken verse ananas
  • 4 sesambroodjes of afbakbroodjes
    • voor de tomaten korianderolie:
  • 2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 4 eetl. arachide olie
  • 2 eetl. fijngesneden verse koriander
  • 1 eetl. limoensap

Maak eerst de tomaten korianderolie door de arachide olie met de koriander in een mixerblender fijn te malen samen met het limoensap, peper en zout.
Voeg de tomaatblokjes toe en bewaar de tomaten korianderolie in de koelkast tot gebruik.
Meng vervolgens het gehakt met het ei, paneermeel, tomatenketchup, bruine suiker, mosterd, uitjes, peper en zout.
Verdeel het gehakt in 4 bollen en druk de daarna plat tot ca 1½ cm.
Bestrijk de burgers met de tomaten korianderolie en rooster ze mooi bruin en net niet gaar in 8 - 10 minuten.
Rooster tegelijkertijd de broodjes en ananasplakken ook even op de barbecue.
Beleg de broodjes met de burgers en besprenkelen ze met nog wat tomaten korianderolie.
Plaats tenslotte de ananas bovenop de burger.

Wijnadvies
Shiraz Cabernet, Cachet, Pays dOc, Frankrijk

Succestip
Vervang het rundergehakt door bijv. lamsgehakt of kalfsgehakt.

Bron: Spar Succes recepten

Terug