Baquette met passendal en basilicumolie

baquette_passendal (2K)

  • 1 banquette
  • 1 pak sneetjes Passendal Classic
  • 1 krop ijsbergsla
  • 12 sneetjes pancetta (Italiaans gepekeld buikspek)
  • 1 eetl. kappertjes
  • 4 kleine augurken
  • 1 tomaat
  • 12 zwarte olijven
  • bieslook
  • verse basilicum
  • enkele blaadjes spinazie
  • olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout

Mix de verse basilicum met de spinazieblaadjes en de olijfolie tot een smeuig geheel.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij de ijsbergsla fijn, snij de augurkjes in plakjes en hak de tomaat in blokjes.
Snij vervolgens de baquette in stukken van 5 cm, en beleg met sneetjes Passendale-kaas, daarop leg je dan een beetje ijsbergsla met daarboven een sneetje pancette.
Voeg enkele kappertjes toe, een plukje augurk, enkele blokjes tomaat en een zwarte olijf.
Werk af met basilicumolie en wat bieslooksnippers.

Opmerking
Voorzie per persoon een 3-tal broodjes.

Tip
Voor een mooie groene basilicumolie, voeg enkele blaadjes spinazie toe.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug