Bacon en ei croissants

Bacon en ei croissants

voor 2 personen

  • 4 plakken bacon, dikgesneden
  • boter
  • 3 eieren, middelgroot
  • 2 eetl. melk
  • 2 croissants
  • snufje zout
  • snufje peper, versgemalen

Bak de bacon in een droge koekenpan of grillpan bruin en knapperig.
Smelt terwijl de bacon bakt de boter in een andere koekenpan.
Meng eieren en melk door elkaar, breng op smaak met zout en peper en giet in de koekenpan.
Laat het eimengsel ca. 4 minuten zachtjes bakken, af en toe roeren (scrambled eggs).
Halveer de croissants, leg ze met de snijkant naar boven onder een voorverwarmde grill tot ze warm zijn.
Verdeel het eimengsel over de croissants en leg de plakken bacon erop.
Meteen serveren.

Tip
Lekker met koffie en vers sinaasappelsap.
Beleg de croissants met roomkaas in plaats van scrambled eggs.

Bron: Vlees.nl

Terug