Aubergines met bier en rietsuikerstroop

  • 500 g aubergine
  • 1 l bier
  • 500 g aardappelzetmeel
  • 2 of 3 draadjes saffraan
  • 50 g gist
  • 2 eieren
  • zout
  • pimenton
  • miel de caña, rietsuikerstroop
  • ½ l olijfolie

Meng het bier met de eieren, de gist, meel, zout , pimenton en saffraan zolang tot er een dikke massa ontstaat.
Laat het vervolgens een minuut of 20 staan rusten op kamertemperatuur.
Terwijl de massa staat, snij de aubergine in dunne schijven.
Zorg dat er olijfolie in een pan goed heet is (let op , niet overhitten !!) en dep de schijven aubergine in de massa en vervolgens in de hete olijfolie.
Zodra ze goudbruin zijn haal ze uit de olijfolie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Leg ze op een bord en sprenkel er wat miel de caña over heen.

Bron: Spaanse Winkel

Terug