Aubergine-aardappelomelet

voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 eetl. olie
  • 4 eieren
  • 4 eetl. halfvolle melk
  • 2 theel. Provençaalse kruiden

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Maak de ui en de aubergine schoon.
Snijd de ui in snippers en de aubergine in blokjes.
Verwarm de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de aubergine al omscheppend gaar.
Fruit de ui kort mee.
Voeg de blokjes aardappel toe.
Maak het mengsel op smaak met wat peper en een beetje zout.
Klop de eieren los met de melk en voeg peper, een beetje zout en de Provençaalse kruiden toe.
Giet het eiermengsel over het auberginemengsel.
Laat de eieren op niet te heet vuur gaar worden.

Bron: Voedingscentrum

Terug