Aspergetoast met ricotta

Aspergetoast met ricotta

  • 4 witte asperges
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 250 gram ricotta
  • 4 snee├źn zuurdesembrood

Schil de asperges, snijd het houtige uiteinde eraf en kook ze 5 minuten.
Laat ze afkoelen, snijd ze in de lengte doormidden en wrijf in met wat olijfolie.
Bestrooi de ricotta met zout en peper en meng dit door elkaar.
Rasp ¾ van de schil van de citroen en meng dit ook door de ricotta.
Rooster de boterhammen.
Verhit een grillpan en rooster de doormidden gesneden asperges aan beide kanten tot ze mooi gestreept zijn.
Als de asperges los laten kun je ze omkeren, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Ze zijn dan iets glazig in de kern.
Test een klein stukje om het zeker te weten.
Beleg de toast met een dikke laag ricotta en besprenkel dit met (extra vierge) olijfolie.
Snijd de gegrilde asperges in kortere stukjes en leg deze op de toast.
Besprenkel het geheel met een beetje citroensap, rasp nog wat van de schil erover en bestrooi met wat peper en zout.

Bron: Verse oogst

Terug