Aspergepannenkoek

aspergepannenkoek (3K)

  • 250 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 10 g zout
    • voor het pannenkoekenbeslag
  • 250 g bloem
  • 2½ dl melk
  • 3 eieren
  • 1 theel. zout
  • 20 g boter

Zeef de bloem in een kom, druk er een kuiltje in, giet er de melk in, voeg er de eieren en het zout aan toe en roer alles tot een mooi glad beslag.
Smelt de boter en roer die erdoor.
Laat het beslag een uurtje rusten.
Schil en gaar de witte en groene asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
Haal de asperges uit het kooknat, dep ze droog en snij de stengels in stukken van ± 3 centimeter.
Smelt een klontje boter in de koekenpan, leg er een kwart van de aspergestukken in, giet er het pannenkoekenbeslag bij en laat de onderkant mooi goud- bruin bakken.
Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant.

Opmerking

Beslag 1 uurtje laten rusten.

Terug