Aspergebroodje speciaal

Aspergebroodje speciaal

voor 6 personen

  • 2 pakken bladerdeeg
  • 1 bosje witte asperges
  • 10 eieren
  • 1 bosje platte peterselie
  • 6 plakken Yorkham
  • 1 pot geraspte mierikswortel
  • peper & zout
  • nootmuskaat

Kook de asperges beetgaar.
Laat de asperges goed uitwasemen en dep ze droog met een doek.
Kook tweederde van de eieren 8 minuten, laat ze afkoelen en pel ze.
Prak de gekookte eieren met een vork en snijd de peterselie fijn.
Doe de geprakte eieren in een kom en meng de mierikswortel en peterselie erdoorheen.
Breng op smaak met nootmuskaat zout en peper en zet apart.
Snijd en plak de bladerdeegplakjes op maat van een frikandelbroodje.
Zorg dat je in totaal 2 plakken hebt (per persoon).
Eén van deze twee plakken snijd je steeds in.
Snijd de asperges op maat van de plakjes.
Het liefst zelfs iets kleiner.
Leg steeds 2 asperges in het midden een plak ham en maak hiervan een rolletje.
Maak een bedje van de geprakte eieren op de niet ingesneden plakken bladerdeeg.
Klop de overgebleven eieren in een kom.
Leg de aspergerolletjes op het bedje van ei.
Leg een ingesneden plak bladerdeeg hierop en bestrijk het geheel met het geklopte ei.
Bak af in een voorverwarmde oven op 215 °C en bak in ongeveer 10 à 15 minuten mooi goudbruin.

Bron: Verse oogst

Terug