Appelburger met witlo(o)fslaatje

Appelburger met witlo(o)fslaatje

  • 4 (Belgische) appels naar keuze
  • 400 g gemengd gehakt
  • 30 g rozijnen + extra
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. gehakte munt
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel
  • 1 citroen
  • boter, om te bakken
  • 1 eetl. honing
    • voor de vinaigrette
  • peper & zout
  • 2 eetl. ma├»solie
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. azijn
  •  
    • voor het slaatje
  • 4 stronkjes witlof, 400 g
  • 1 bosje radijzen
  • 1 appel
  • 200 g veldsla

Meng het gehakt met de gehakte kruiden, rozijnen, ei en paneermeel tot het homogeen is.
Maak er vier hamburgers van.
Bak ze in de pan met wat boter.
Pers het sap van de citroen uit.
Halveer de appels en haal er het klokhuis uit, probeer het appelsteeltje aan de appel te houden.
Besprenkel met de helft van het citroensap.
Smelt boter in een pan en bak de appels, op de snijkant tot ze zachter worden (zet eventueel een deksel op de pan).
Lepel er 1 eetlepel honing over en bak verder tot ze karamelliseren.
Maak het witlof, radijzen en veldsla schoon.
Snijd het witlof en radijzen in repen.
Snijd ook de appel in dikke staafjes.
Sprenkel de rest van het citroensap over de appelstaafjes.
Meng witloof, appel, radijs en veldsla.
Maak een vinaigrette met de olie, azijn en honing en breng op smaak met peper en zout.
Meng de vinaigrette door de salade en strooi er de rozijntjes over.
Stel de hamburgers samen, leg telkens een hamburger tussen twee appelhelften en serveer met het slaatje.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug