Appel-pecan havermout

Appel-pecan havermout

voor 1 persoon

  • 50 g havermout
  • 10 cl melk
  • 5 eetl. appelmoes
  • 2 cm gember
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. vanillesuiker
  • 2 theel. maple syrup
  • 1 snufje zout
  • 1 appel
  • 1 theel. roomboter
  • 30 g pecannoten

Snijd de appel in hapklare stukjes.
Snijd de gember fijn.
Verwarm voor de topping de roomboter in een pan, voeg de appel, 1 theel. maple syrup, 1 theel. kaneel en de pecannoten toe en verwarm 10 minuten op zacht vuur.
Roer af en toe goed door.
Verwarm voor de pap de havermout in een pan met de melk en 20 cl water.
Laat 5 minuten koken en voeg de rest van de specerijen, de gember, de appelmoes en de maple syrup toe en verwarm nog 2 minuten door.
Serveer de havermoutpap in een kom en schep de topping erop.
Strooi als laatst de pecannoten er over.

Bron: Verse oogst

Terug