Aperitiefgehaktballetjes

aperitiefgehaktballetjes (2K)

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 gesnipperde knoflookteentjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 gesnipperde chilipepertje
  • 2 eetlp verse kruiden (koriander, basilicum, munt)
  • 1 ei
  • paneermeel
  • zout & peper
  • olijfolie
    • dipsaus:
  • yoghurt
  • kruiden (munt, koriander, basilicum)
  • peper
  • zout

Meng het gehakt met de ui, look, chilipepertje en de verse kruiden.
Meng er het ei en het paneermeel door en kruid met peper en zout.
Meng alles goed en vorm er kleine balletjes van.
Bak ze krokant in een pan met olijfolie.
Serveer ze lauw of koud.
Voor de dipsaus vermeng je de yoghurt met de gehakte kruiden en kruid naar smaak met peper en zout.
Roer alles goed door elkaar.

Opmerking
Lekker als voorafje bij de barbecue en toch lekker fris door de yoghurtdip.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug