Amerikaanse burgers met koolsla

  • 4 (2 pakjes) Alpro® Soya Burgers
  • 4 burgerbroodjes, zachte witte broodjes
  • 1 krop sla, bijvoorbeeld little gem
  • ½ witte kool
  • 2 winterpenen
  • ½ ui
  • 3 eetl. mayonaise of 100% plantaardige ‘tofunaise’
  • 1,2 kg stevige aardappelen, bijvoorbeeld Nicola of Roseval
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • fijn zeezout & peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aardappelen in partjes leg ze op een oven schaal.
Snijd de rozemarijn en knoflook grof en strooi dit over de aardappelen, besprenkel ze daarna met olijfolie en wat zout & peper.
Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.

Bereid vervolgens de koolsla:
Snijd het hart uit de witte kool, en snij de overige kool heel fijn.
Schil de winterpeen en rasp deze fijn.
Schil de uien en snipper ze lekker fijn.
Meng de kool, winterpeen en uien samen in een kom en meng er zout, peper en 3 eetlepels mayonaise of tofunaise doorheen.
Bak de burgers ongeveer 4 minuten om en om bruin in de pan met een beetje olie.
Serveer de burgers in de broodjes met de sla en koolsla, samen met de oven aardappelen.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug