Aardappeltoast met foie gras

aardappeltoast (2K)

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 400 g rauwe foie gras
  • 4 sjalot
  • 2 eetl. room
  • 2 eierdooiers
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. zeezout
  • peper
  • zout

Bestrooi de foie gras met zeezout.
Laat 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.
Schraap het zout eraf en stoom de lever gedurende 8 minuten in een stoomkoker.
Heb je geen stoomkoker leg de lever dan in een metalen vergiet en zet die in een gesloten kookpot met een bodempje water.
Laat afkoelen.
Snipper de sjalotten fijn.
Smelt 40 gram van de boter in de wok en fruit de sjalotten.
Kruid met peper en zout.
Roer de rest van de boter om totdat deze bleek van kleur is.
Meng de room en de gefruite sjalotten eronder.
Breek de foie gras in kleine stukken en voeg die eveneens toe.
Doe er vervolgens 1 eetlepel olijfolie, de eidooiers en de Pernod bij.
Meng tot een gladde massa en kruid met peper en zout.
Schep het mengsel in een klein glazen bokaaltje, druk goed aan en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Snijd de ongeschilde aardappelen in plakjes van 1 cm en bak ze op een hoog vuur in 1 eetlepel olijfolie in de wok tot ze gaar zijn.
Kruid met peper en zout.
Besmeer de aardappeltoasts met de foie gras en dien op.

Tip
De toast wordt extra lekker met een beetje vijgen- of uienconfituur.

Bron: Patapas

Terug